Zoutelektrolyse - Backers

Wilt u uw eigen chloor maken? Dit is mogelijk met een zoutelektrolyse. In Nederland verkopen wij de zoutelektrolyses van de Duitse firma EWT, Elchem Water Treatment. Het EWT-team is een jong en zeer gemotiveerd team in een bedrijf met traditie en knowhow. Deze firma biedt u betrouwbare en krachtige technologie voor waterbehandeling voor hotels, recreatiebedrijven en andere openbare en particuliere zwembaden. De aanpasbare systemen stellen ons in staat om ideale en kosteneffectieve oplossingen te bieden voor uw wensen.

Wat is een zoutelektrolyse:

Een elektrolyse-apparaat kan op locatie eenvoudig en goedkoop de benodigde hoeveelheid desinfectiemiddel produceren uit onschadelijk keukenzout. Daarnaast  kan het apparaat de dosering perfect aanpassen aan de behoefte. worden aangepast aan de behoefte. Door de continue dosering van zeer effectief chloor in de vorm van hypochloorzuur is er altijd de juiste hoeveelheid actief chloor in het water.

Elektrolyse - Backers Zwembaden en Wellness

Waarom een elektrolyse aanschaffen?

De zoutelektrolyse zorgt voor een continue dosering van het desinfectiemiddel. Hierdoor zit er altijd de juiste hoeveelheid chloor in het water. Hierdoor kunnen ook mensen met een gevoelige huid gebruik maken van het zwembadwater. Oog- en huidirritatie en onaangename zwembadgeuren worden vermeden.

Daarnaast zijn de kosten voor de productie van actief chloor met een elektrolysesysteem zijn beduidend lager dan de prijs voor de aanschaf van commercieel verkrijgbaar chloorbleekmiddel. Ook wordt de behoefte aan pH-regulerende producten wordt drastisch verminderd. Dit verkleint de kans op ongelukken. Door de moderne membraanceltechnologie vormen er geen zouten in het zwemwater.

Voordelen zoutelektrolyse:

 • Geen omgang met gevaarlijke chemicaliën
 • Geen geur van chloor
 • Geen rode ogen en geen irritatie van de slijmvliezen
 • Betrouwbaar en duurzaam
 • Hoogste en meest betrouwbare desinfectie-effect

Verschillende typen zoutelektrolyse

Type 24 en 48 gr/hr.
Deze zoutelektrolyse wordt aan het zwembadwater aangesloten en vereist dus geen zoetwateraansluiting. Een deel van het zwembadwater wordt gebruikt voor opname van het chloor, die in de zwembadleiding wordt geïnjecteerd. Daarom is er geen extra doseerpomp benodigd.

Als er minder chloor wordt verbruikt dan een vooraf ingesteld minimumproductie, wordt de productie stilgelegd. Door de opstelling van de cel onder water is er geen risico dat het chloor ontsnapt. Daarnaast is er een chloorgassensor voor monitoring van de binnen lucht optioneel verkrijgbaar. Het systeem kan worden gemonteerd met behulp van de beschikbare muurbeugels en het pekelvat die eronder is geplaatst kan worden. Op deze manier is de benodigde ruimte klein en is de zoutelektrolyse eenvoudig te monteren.

Type 100, 250 en 500 gr/hr.
Dit elektrolysesysteem is aangesloten op leidingwater en het zwembadwater. Het zwembadwater wordt gebruikt om het chloor op te nemen, dat met een injector in de circulatieleiding wordt gevoerd. Hierdoor is er geen extra doseerpomp nodig. Ook bij dit systeem geldt dat als er minder chloor wordt verbruikt dan een vooraf ingesteld minimumproductie, de productie wordt stilgelegd.

Het leidingwater wordt uitsluitend gebruikt voor de productie en wordt verzacht tot een waarde tussen 0 en 1° dH met behulp van een separate waterontharder. Een drukregelaar vermindert de druk van het leidingwater tot 1 bar en zorgt voor constante waarden in de elektrolysecel. Het systeem is voorgemonteerd op een vrijstaand frame. Dit betekent een snelle installatie in de technische ruimte. Voor een veilige werking van het systeem heeft het een geïnstalleerde chloorgassensor. De waterstof die in de kathodekamer wordt geproduceerd, wordt naar buiten afgevoerd (bij type vanaf 250 d.m.v. ventilator).

De voordelen van EWT, Elchem Water Treatment, in vergelijking met andere aanbieders:

 • Lage aanschafkosten in vergelijking met andere aanbieders.
 • Lage onderhoudskosten per jaar.
 • Lage kosten van de vervangingsonderdelen.
 • Jarenlange ervaring, alle vele installaties geplaatst in Europa
 • Chloorproductie van 24 gr/hr tot wel 4000 gr/hr
 • Made in Germany
 • State-of-the-art membraanceltechnologie

Wilt u meer informatie ontvangen over de zoutelektrolyses? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op de website van EWT.