Van der Valk Hotel Hoorn

In 2014 hebben wij een project opgeleverd bij het Van der Valk hotel in Hoorn. Wij hebben op de 14de etage een zwembad en Finse sauna geplaatst. Het zwembad is opgebouwd uit Aquarixx materialen die, aan de hand van een tekening, vooraf zijn gevormd. Na diverse behandelingen is het bad absoluut waterdicht en klaar om bijvoorbeeld betegeld te worden. De wens bij dit project was om het bad te bekleden met mozaïek.

Het Aquarixx materiaal, dat tijdens dit project is gebruikt, is erg licht en in alle vormen en afmetingen te fabriceren, ook is het een ideaal product om in delen naar de bouw te brengen (bijvoorbeeld in een personenlift), in dit geval op een hoogte. Daarnaast is het zwembad enorm geïsoleerd. Omdat het materiaal zo licht is kan de constructie van het gebouw een stuk lichter worden, omdat er veel minder beton toegepast hoeft te worden en daardoor een hele hoge besparing.

Om het water te behandelen, bij het Zwembad in het Van der Valk Hotel Hoorn, wordt gebruik gemaakt van de dosering van Prominent, de Dulcomarin II. Het chloor wordt gemaakt door calciumhypochloriet granulaat ter plekke te mengen met water. Dit chloor is fijner voor de huid dan het gebruikelijke natriumhypochloriet. Daarnaast is er minder geurbelasting in de zwembadruimte en is de pH-waarde stabieler. Dit systeem wordt gemaakt door de firma Calhydos.

Van der Valk Hoorn
Van der Valk Hoorn