BESPAAR ENERGIE ÉN WATER MET TOP WATER SAVE
proceswater omzetten naar schoon drinkwater voor particuliere en openbare zwembaden.

We hebben allemaal te maken met de toenemende impact van klimaatverandering waardoor onze klanten en uw gasten vaker vragen om duurzame toepassingen. Energie neutrale zwembaden, waterbesparende kranen, etc. Onze partner Topras heeft daarom het initiatief genomen om een duurzame watervoorziening voor zwembaden te ontwikkelen: de Top Water Safe. Wij ondersteunen u met duurzame technologie om duurzaam en milieuvriendelijk zwemmen te realiseren. Met de oplossing voor particulieren, vakantieparken, campings, hotels wellness en overige openbare baden, zoals gemeentelijke baden, bespaart u niet alleen energie, maar bespaart u ook op het waterverbruik.

Met het Top Water Save systeem kunt u proces- en/of industriewater veilig gebruiken zodat u geen (duur) drinkwater hoeft te gebruiken voor uw zwembad. Het systeem zet proceswater om in schoon water – milieuvriendelijk en is daarom zuinig. Dankzij het filtermodulesysteem wordt het water zodanig grondig gefilterd dat het nagenoeg drinkwaterkwaliteit wordt. Top Water Save kan in nieuwe gebouwen en zwembaden worden geïntegreerd, maar ook eenvoudig in bestaande installaties worden ingebouwd. U kunt kiezen uit drie verschillende versies: handmatig, halfautomatisch en volautomatisch

Duurzaamheid voorop

DE UITDAGING:
Het klimaat verandert. Extreme weersomstandigheden zoals hittegolven komen steeds vaker voor en nemen in intensiteit toe. De effecten van de aanhoudende droge periodes zijn in veel regio‘s duidelijk zichtbaar en voelbaar. Soms gaat dit zelfs gepaard met sproeiverboden en andere waterbesparende verordeningen.

Top Water Save - Backers Zwembaden en Wellness - TOPRAS

Gemeenten, waterschappen en organisaties voelen zich genoodzaakt het watertekort tegen te gaan door het waterverbruik via Nutsbedrijf waterleidingen te beperken. Ook u kunt daaraan bijdragen. Bij duurzaam gebruik van waardevol drinkwater kan iedereen – ook preventief – een individuele bijdrage leveren. Goed voor het klimaat, goed voor de natuur en goed voor de portemonnee.

DE OPLOSSING:
Bespaar op het onnodig gebruik van drinkwater voor zwembaden met het innovatieve Top Water Save-systeem. Hiermee kunt u uw watervoorziening grotendeels onafhankelijk van Nutsbedrijf wateraansluitingen garanderen. Het speciaal ontwikkelde filtermodulesysteem zuivert regenwater, gebruikswater en of het fi lter terugspoelwater uit zwembaden tot drinkwaterkwaliteit. Op deze manier gebruikt u geen drinkwater meer van de Nutsbedrijven, maar heeft u toch water van zeer goede kwaliteit voor uw zwembad. Zo helpen wij u aan een belangrijke bijdrage voor een duurzame watervoorziening voor particuliere en openbare zwembaden.

De voordelen van het Topras Top Water Save systeem:
– Verwijdering van ziektekiemen en resten uit het water door middel van UV of zoutelektrolyse
– Volledig onafhankelijkheid van het nutsbedrijf
– Vermindering van het waterverbruik
– Vermindering van zwembadkosten
– Innovatief filtermodulesysteem

Meer weten? Neem contact met ons op!

Backers Zwembaden - buitenbad - Water Save System

Top Water Save System wint de de Groene Technologie Innovatie Prijs 2022

Voor het innovatieve idee en de techniek van het Top Water Save System ontving TOPRAS in 2022 de Groene Technologie Innovatie Prijs van het vakblad Schwimmbad + Sauna. Met de “Golden Wave”-prijs bekroont Schwimmbad + Sauna om de twee jaar uitstekende producten, technologieën en processen, evenals hun fabrikanten en ontwikkelaars. In de categorie “Green Technology” worden milieuvriendelijke en duurzame technologieën voor zwembad- en wellnessbouw onderzocht en beoordeeld door een zeskoppige jury bestaande uit zwembadbouwers en experts uit de industrie.

TOPRAS ziet de prijs als een stimulans om mee te blijven doen en te zoeken naar innovatieve oplossingen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus en willen graag met technische innovaties, ideeën en initiatieven de zwembaden in de toekomst zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk maken.

Op de website van TOPRAS kunt u nog veel meer informatie vinden over het systeem. Op zoek naar meer informatie? klik hier!